Blinisesongin alku

 Pr-tapahtuma/yhteistyössä Raflaamo

Tammikuussa on hyviäkin puolia, esimerkiksi bilinisesongin alku. Minä pääsin jo heti uutena vuotena maistelemaan blinejä ystävien luona.  Blinit onkin ihania tarjottavia illanistujaisiin. Kun laittaa hyvän valikoiman lisukkeita, jokaiselle löytyy varmasti jotain mieluista syötävää blinien kanssa. Seuraavat blinit nautin Bisto Manussa. Bistro Manun tunnelma on aina niin kotoisa ja lämmin eli sopii erinomaisesti myös blini-iltaan.

Blinien lisäksi saimme alkuun maa-artisokkakeittoa, keitto on usein blini-illallisten alkupalana. Blinien lisukkeina oli tietysti smetanaa sekä suolakurkkuja mutta myös siianmätiä, lohitartaria, katkarapuskagenia, savuporomoussea ja metsäsienisalaattia.
Illan aikana villikalaspesialisti Klaus Berglund kertoi ja maistatti erilaisia mätilajikkeita. Minun oma kokemus mädeistä on lähinnä jouluaaton pöytään ostettu yksi mätilajike, en edes muista mitä yleensä olemme ostaneet. Oli mielenkiintoista maistella ja huomata, miten erilaisia makuja niistäkin löytyy.
Tammi-helmikuussa mateenmäti on parhaimmillaan ja se myös sopii loistavasti blinien kanssa.
Maukkaan ja täyttävän aterian kruunasi mustikkatiramisu. Juuri sopiva, ei liian makea jälkkäri tuhtien blinien jälkeen.

Blinejä voi toki nauttia koko vuoden, mutta varsinainen bilinisesonki jatkuu pitkälle kevääseen, joten näitä herkkuja ehtii hyvin nauttia myös ravintoloissa.

Saimme kotiin viemisiksi valurautaisen blinipannun ja Bistro Manun keittiömestarin Janne Tiihosen reseptin blineille. Joten ihan lähiaikoina on järjestettävä blini-ilta. Ja jos minä(kin) onnistun niissä, niin laitan ehdottomasti reseptin jakoon myös teille.

Ihanaa tammikuun jatkoa. Toivotaan pirteää pakkasta ja lunta tunnelmallisille blini-illoille <3


6 kommenttia

 1. Upea asu ja aah blinit. Noh täällä toinen viikko tärkkelyksettömällä, joten siksi jäin ihastelemaan blinejä netin kautta.

  Ihanaa viikonloppua Sari. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti <3. Noh, kuule minäkin aina yritän, mutta enhän mä pysty, kun tulee aina just tuollaisia kivoja juttuja eteen :) Olis ollut ihana nähdä <3. Ihanaa viikonloppua Tiia <3

   Poista
 2. Ihania kuvia! Bistro Manu oli kyllä ihanan tunnelmallinen paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti <3. On kyllä aivan ihana paikka, tykkään niin kovasti tunnelmasta ja tietysti ruoka on aina hyvää :)

   Poista
 3. Tämä on niin suosikkipaikkani - naisvatsalle sopiva setti ja hei, olipa mielenkiintoista maistella noita eri mätilajeja! Kirjolohenmäti on oma suosikkini, mutta pidin kylmäsavuhauenkin mädistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä minunkin suosikkipaikka, niin ihana tunnelma aina ja kivasti lähellä, eli helppo tulla <3. Oli todella mielenkiintoista maistella mätejä, minulle ei oikein nimittäin ole mitään suosikkia vielä tullut, kun niin vähän niitä maistelen, pitää siis alkaa syömään enemmän... :)

   Poista