Kevään ensimmäiset mökkilöylyt


*tuotteet saatu

Ensimmäiset mökkilöylyt ja uimiset ovat nyt takana. Mukavan rapsakkaa oli vesi tietysti, eikä uimisesta ollut tietoakaan, lähinnä äänekästä pulahtamista. Mutta ihanaa.


Saunominen on minulle ihan parhainta rentoutumista ja se alkaa jo saunan lämmittämisestä. Tämä tehtävä on ollut minun vastuullani aina, eikä haittaa  ollenkaan. On  jotenkin rauhoittavaa istua lauteilla vielä kylmässä saunassa ja katsoa tulta, joka yleensä syttyy onneksi ongelmitta.

Toin mökille testiin saamani Uberwoodin shampoot ja hoitoaineet. Ne jotenkin sopivat mökkisaunaan niin hyvin, koska kaikissa tuotteissa vaikuttavana aineena on mänty ja tämän lisäksi pakkauksessakin on käytetty osaksi mäntyä ja muita havupuita. Näiden lisäksi tuotteet ovat myös täysin luonnonmukaisia ja silikonittomia eivätkä sisällä mikromuovia. Uberwood-tuotteet ovat myöskin
NaTrue-sertifioituja.
 Vaikka huuhtelen shampoot ja hoitoaineet aina  ennen järveen menoa, käytän kuitenkin mielelläni luonnonmukaisia tuotteita, koska hiuksiini saattaa jäädä hieman tuotteita kun menen uimaan.

Olen testannut varsinki hiuspohjaa hoitavaa shampoota ja se on todella rauhoittanut hiuspohjan täysin. Eli voin lämpimästi suositella näitä. Tosin kaikkihan ei kaikille sovi. Olin nimittäin itse saanut hiuspohjani aivan kauheaan kuntoon tuotteilla, jotka olivat suunnattu juuri hiuspohjan ongelmiin.

Olen suihkutellut nyt jo melkein loppuun hiusveden, joka kosteuttaa ja virkistää hiuspohjaa.  Varsinkin  mökillä, kun kampauksesta ei ole tarvinnut välittää, on ihana suihkutella myös hieman useammin kosteuttavaa hiusvettä. Hiusvesikin sisältää männyn sydänpuun uutetta, lisäksi koivua, maté-uutetta, kofeiinia, C-vitamiinia ja aminohappoja.
Plussana muuten vielä kaikelle muulle on se, että tuoksu näissä on todella ihana ja raikas.

Ennen saunaa on tietysti tehtävä jotain fyysistä, usein se on lenkki tai muu urheilu. Tällä kertaa minulla se oli tontin raivaamista risuilta ja pieniltä puilta.
Jos minulla on jotain sanomista, niin yhtään mäntyä ei enää tarvitse tontilla kasvaa ja vinkkinä myös Uberwoodin valmistajille, meiltä voisi hakea aika runsaasti raaka-ainetta näihin ihaniin tuotteisiin.

Kevät ei ole Jaalassa  vielä niin pitkällä kun Helsingissä ja luonto on aika karua vielä. Mutta on niin ihana taas aloittaa mökkikausi ja seurata luonnon heräämistä <3
4 kommenttia

 1. Aina kun mennään Karkkilaan, niin haluan laittaa saunan tulille. Minäkin istun siinä alalauteella ja katselen tulta. Palanut puu tuoksuu niin hyvältä.
  Ihanaa viikkoa sinulle Sari <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ole niin ihanaa, katsella tulta ja rauhoittua. Ihan minun lempipuuhaa. Ihanaa viikkoa Outi <3

   Poista
 2. Kyllä näyttää ihanalle tuo miljöö ja sauna ja järvi <3 Niin idyllistä:)
  Täällä myös himosaunoja ja nyt alkaa jo parvekkeellakin tarjeta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, tykkään kyllä niin kovasti minäkin. Ja kiva kun pääsee pihalle vilvottelemaan :) Kivaa viikonloppua <3

   Poista