Ihan parhaat pikkujoulut

 

Juomat saatu Juomavinkki

Loppusyksy on tarjoillut ihanan lämpimiä päiviä ja näistä kannattaa ottaa ilo irti järjestämällä vaikka pienen ystäväporukan kanssa pikkujoulut. Joulun alla tunnelma on vaan niin taianomainen, ettei sitä halua jättää väliin tänäkään vuonna. Terassille voi rakentaa taljoilla, kynttilöillä ja vilteillä tunnelmallisen istumapaikan ja tarjoilla lämmintä glögiä.

Meillä oli ihanan blogiystäväni Tiian kanssa niin hauskat kesänaloitusjuhlat, joten nyt päätin kutsua Tiian juhlistamaan tätä toista ihanaa juhlaa eli niitä pikkujouluja.


Ja tältä näytti meidän pikkuiset, mutta sitäkin hauskemmat pikkujoulut. Ensin nautimme ulkona päivän viimeisistä valonsäteistä ja lämpimästä ilmasta kuuman glögin kera. Ja lasiksi sopivat täydellisesti viime tammikuussa Wienistä matkanneet glögimukit.



Ulkoilun ja lämpimän glögin jälkeen laitoimme takkaan tulen, skoolasimme ystävyydelle ja laittelimme pöydän täyteen herkkuja ja istuimme nauttimaan ja höpöttelemään. 

Juomina meillä oli illan aikana ensin Rocky Mocca glögg, joka maistui ihanalle ulkona lämmitettynä. Toisaalta kun maistelimme sitä vielä hieman suklaakeksien kanssa kylmänä, glögi muistutti jopa hieman kahvia. Jännästi siis tarjottavat ja juoman tarjoilulämpötila muutti makuja.

Sisällä maljat nostettiin Merry Pinkmas Rose Glögillä. Joulun ehkä suloisin glögi.

Tarjottavat olin suunnitellut niin, että pystyin valmistamaan ne etukäteen edellisenä iltana. Kupeissa oli punajuurishotti karamellisoidun valkosipulin kera, eli aivan yksinkertainen punajuurisosekeitto, johon oli lisätty valkohomejuustoa. Nopea valmistaa kaupan valmiista soseesta. Ja juustojen ja patongin kanssa jo aika täyttävää tarjottavaa. Jälkkärinä oli piparkakkutrifle, jonka myös pystyi valmistamaan edellisenä iltana ja kokoamaan lasiin. Koska tarjottavat olivat jo valmiiksi omissa astioissaan, ei tarjoiluastioita erikseen tarvittu. Meillä on onneksi vierasmajassa (kiitos koronan ja oman karanteeninajan aikoinaan) myös mikro, jossa pystyi lämmittämään punajuurishotin sekä glögit.


 


 

 


Laitan teille vielä Arlan ohjeet piparkakkutriflestä. Olen tarjonnut sitä monesti, tosin hieman muunnellen ohjetta. Pipareiden mukaan olen murskannut myös digestivekeksiä, jotta ei olisin piparin makua liiaksi. Myös piparkakkurahkaa voi hieman keventtää vaikka kermavaahdolla, jos tuntuu liian tämäkälle.

Aineksina on 2 isoa päärynää,  1 dl sokeria, 1 tl aitoa vaniljasokeria, 2 tähtianista, 1 vaniljatanko, 1 rosmariinin oksa, 1/2 dl vettä sekä 8-10 keksiä/piparia, 2 purkkia piparkakkurahkaa, 40 g sinihomejuustoa

  • Valmista ensin päärynähilloke. Leikkaa kuoritut päärynät noin 2 cm kuutioiksi.
  • Laita päärynäkuutiot kattilaan sokerin ja mausteiden kanssa.
  • Lisää ½ dl vettä ja keitä seosta noin 15–20 minuuttia, kunnes sokeriliemi muuttuu siirappimaiseksi ja päärynät ovat pehmenneet. Anna jäähtyä.
  • Murskaa keksit karkeaksi rouheeksi.
  • Kasaa triflet kokoamalla keksimurskaa, piparkakkurahkaa ja päärynähilloketta kerroksittain annosmaljoihin.
  • Murusta sinihomejuustoa annosten pinnalle ja viimeistele rosmariinilla.

Ja tässä jälkkärissä kannattaa ehkä olla maltillinen annoskoon suhteen, on nimittäin erittäin tuhti jälkkäri. Minullahan se kyllä aina menee ihan viimeistä murua myöten toki. 


Tiia on tehnyt myös oman ihanan postauksen meidän illasta,  se löytyy täältä.  Naurattaa edelleen, kun luen sitä ja meidän juttuja.

Nämä yhden vieraan juhlat eivät häviä tippaakaan suuremmalle juhlalle. Ihana parasta, kun saa olla korkkareiden sijasta villasukissa, jutella rauhassa, syödä herkkuja ja nauttia joulun ajan tunnelmasta. Matkaan jää ihanat muistot. 

Nämä ovat niitä valon pilkahduksia pimeässä.




6 kommenttia

  1. Aivan ihanat pikkuiset pikkujoulut teillä on ollut. Ihanan värikordinoituja olitte myös Tiian kanssa <3
    Kaunista viikonloppua sinulle Sari <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Outi <3. Niin ihanaa, kun saa höpötellä ja nauttia joulun tunnelmasta ystävän kanssa. Yleensä aina sattuu värikoodit suunnitteen samaan, mikä on hauskaa. Ihanaa viikonloppua <3

      Poista
  2. Tänä vuonna pikkujoulut ovat pikkuruisia, mutta silti yhtä hauskoja ja merkityksellisiä - jollei enemmänkin - kuin isommatkin juhlat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin, ehkä tämän vuoden kaikki pikkuiset on niitä kaikkein suurimpia <3. Joten jos vaan mahdollista, niin niitä kyllä kannattaa järkätä <3. Ihanaa sunnuntaita Tuuli <3

      Poista
  3. Taas on luotu vuoden kohokohtia, kiitos Sari sulle siitä. Nämä jää lopulta päällimmäisenä mieleen, eikä kaikki ahdistava. Oli ihan täykky päivä, tästä vaan ei saa enää paremmaksi.

    Halauksia. <3

    VastaaPoista
  4. Pikkujoulut ovat parhautta ja eikö se niin mene, että kun väki vähenee niin pidot paranee. :)

    VastaaPoista