Portugalin tunnelmaa terassilla

 

Portviini kaupallinen yhteistyö/Viikonviini

Loppukesän ja alkusyksyn viimeisinä lämpiminä päivinä on ihana järjestää illanistujaiset terassilla. Puhelin muistutteli tiuhaan muutaman vuoden takaisesta Porton matkasta, joten teemaksi valikoitui niin ihana Portugali. 
musta mekko

Nyt oli myös hyvä syy avata ja laittaa tarjolle viimeinen sardiinipurkki, jonka ostin Portosta. Meidän majoituksen vieressä oli ihana kauppa, aivan kuin karkkikauppa mutta täynnä toinen toistaan suloisempia sardiinipurkkeja. Ollaan naurettu monta kertaa, kuinka toisella ystävälläni lähti ehkä hieman mopo käsistä kaupassa ja hän osti suuren määrän purkkeja, vaikka ei varsinaisesti edes tykkää sardiineista. 

Sain testiin Porto Cruz portviinejä, roseen sekä valkoisen. Porto Cruz Pink Porton testasimme alkuun raikkaana juomana, johon lisäksin kivennäisvettä, jääpaloja, muutaman mintunlehden sekä hieman sitruunamehua. 

En ole aiemmin ajatellut portviiniä tarjottavaksi näin, raikkaana alkudrinkkinä. Valkoinen sekä punainen portviini on minulle ollut enemmän kylmien iltojen takkatulen ääressä nautittava juoma. 

Ruokaa mietin tietysti taas itselleni uskollisena helpoimman kautta. Mutta onneksi tähän löytyikin hyvin vaihtoehtoja. Juustot, hyvä leipä ja ne sardiinit tietysti. Lisäksi paistoin mustekalaa sekä tein portugalilaisen keiton eli caldo verden. Ihana ohje löytyy esimerkiksi Bistroemo-blogista.  

Jälkkäriksi patel de nata -leivoksia. Ja minulla muuten lähti edellä  mainitulla reissulla vähän mopo käsistä näiden kanssa, hups. 

Valion sivuilta löytyy ihan huippuhelppo ja hyvä ohje näihin leivoksiin täältä.

portviini


loppukesänjuhlalasiterassi

valkoinen portviini

Illan hämärtyessä jälkkärin aikaan tunnelma tiiviistyi. Lämpölamppu ja viltit lämmittivät ja kynttilät toivat tunnelmaa. Melkein pystyin kuvittelemaan olevani Portossa taas.

 

Ihanaa alkavaa viikkoa <3
4 kommenttia

 1. Fiilistelyn ja stailaamisen mestari sykähdyttää jälleen. Tuo Porto Gruz pinkki vaikuttaa just omaan makuun sopivalta - sitä voisi kokeilla. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihana sinä <3. Portviinit on kyllä ehdottomasti kokeilemisen arvoisia, tykkään itse kovasti. Ihanaa viikonloppua <3

   Poista
 2. Meinasin pyörtyä, kun näytit näitä kuvia. Jumalaiset kuvat Sari olet ottanut. Ihanaa viikonloppua. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, kiitos ihana <3 Onneksi et kuitenkaan pyörtynyt :)

   Poista