Mökin kesäkeittiö

kesäkeittiö mökillä rannalla
Suosikkipaikkani, jossa on vietetty unohtumattomia hetkiä ystävien kanssa, istuttu tuntikausia ihaillen upeaa auringonlaskua ja herkuteltu ruualla. Paikka on siis mökkimme kesäkeittiö.
Juuri nyt varmaan moni uusi onnellinen mökin omistaja saattaa miettiä omaa kesäkeittiötä, joten sen vuoksi jaan taas hieman kuvia ja ajatuksia meidän omasta kesäkeittiöstä.terassi rakentaminen mökille

Aloitetaan niistä parhaista puolista. Ihan ykkösenä tulee tietysti maisemat. Mutta muutenkin kesäkeittiön ja terassin paikkaa kannattaa fiilistellä ja pohtia muutamia päiviä ja iltoja. Katsoa, miten aurinko osuu kohdalle. Meidän kesäkeittiöön ei pääse aamuaurinko paistamaan, mutta toisaalta koko
koko päivän ja pitkälle iltaan riittää aurinkoa.

Käyttömukavuutta tuo  sähköt ja vesi, joka on vedetty porakaivosta ja on näin ollen käyttövettä. Kuumina päivinä on ihana ottaa vesilasillinen tai keittää vaikka kahvit. Olen ostanut kesäkeittiöön halpoja lautasia, emalimukeja sekä muovisia viinilaseja. Joten siellä on aina astioita ilman, että niitä kuljetetaan edestakaisin. Myös tiskaus siis onnistuu. Lämmintä vettä tosin ei tule, mutta eipä sitä juuri kaipaa.
ruokailukalusteet kesäkeittiössä

kesäkeittiön ja terassin yhdiselmä rannallaJa sitten niitä huonoja puolia. Kesäkeittiö on aika kaukana itse mökistä ja rappusia jotuu todellakin ravaamaan, vaikka kesäkeittiöstä paljon tarvikkeita löytyykin.  Mökin tontilla on rinteen puolivälissä sauna, jonne myös rakennettiin terassia. Myöhemmin olen miettinyt, olisiko kesäkeittiö pitänyt sijoittaa saunan terassin yhteyteen  tai läheisyyteen ja samalla hieman lähemmäs mökkiä. Mitään muuta huonoa ei tule kyllä mieleen. Eli kesäkeittiön ja yleensäkin terassin sijoittelu on tärkeää ja kannattaa harkita vaihtoehtoja hartaasti.

Terassin tiskipöydän ja grillien puoleinen osa on katettu kirkkaalla lasilla. Toiselle puolelle mietimme pitkään vaihtoehtoja liikuteltavista markiiseista, mutta väliaikaisratkaisuna ollut Ikean kangas on nyt toimittanut suojan virkaa. Vaikka Suomen kesä ei tarjoaisikaan montaa hellepäivää, on aurinkosuoja jollain tavalla toteutettuna aivan ehdoton.
Koska ranta ja kesäkeittiön alue on toteutettu lähestulkoon entiseen metsään, on istutukset vielä hieman keskeneräisiä. Toive ja pyrkimys on, että olemme mökillä koska tahansa, kesäkeittiön läheisyydessä kukkisi aina joku pensas tai perenna. Nyt sieltä löytyy alppiruusuja, juhannusruusuja, muutamia perennoja sekä syyshortensiaa.
Jokaisen pensaan kukinta onkin minulle suorastaan pieni ihme ja suuri ilon aihe.


Kuvia yhdesä ihanasta päivästä tässä kesäkeittiössä löytyy täältä. 

Toivottavasti näistä kuvista oli iloa, jos suunnitelmissa on rakentaa ja remontoida kesäkeittiötä ja terassi.
Aurinkoista heinäkuun loppua <3

9 kommenttia

 1. Kaunis kesäkeittiö!♥

  http://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
 2. Ihana paikka ja voin vain kuvitella, että lämpiminä iltoina tuolla viihtyy ja viihtyy!
  Olen ja ollaan monesti mietitty itsekin kesäkeittiötä, olisiko meillä sille tarvetta. Se on kuitenkin tyssännyt käytännön syistä eli siitä, kuten sinäkin mainitsit, että ihan kaikkea ei voi siellä säilyttää ja joutuu kulkemaan eestaas mökin keittiöstä. Itse mietin myös sitä, että meillä meren rannalla on välillä niin karuja tuulia, että kesäkeittiössä olisi yksi siivouspaikka lisää.
  Oikeastaan meillä ratkaisu on se, että tehtiin isot terassit mökin ympärille ja siinä grillataan ja sinne roudataan helposti sisältä astiat sun muut.

  Tuo betoni'seinämä' on aivan huippu ja se tekee kokkaus- ja tiskauspisteestä harkitun ja tyylikkään näköisen.

  Olen samaa mieltä keittiön sijainnista, sitä pitää miettiä huolella käytettävyyden ja käytännöllisyyden kantilta.

  Kivaa päivää sulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuulet on kyllä säänä haastavia nykyään ja toisaalta, mitä lähempänä toiminnot ovat, niin sen helpompaa. Iso terassi mökin ympärillä on varmaan se kaikkein käytännöllisin ratkaisu ehdottomasti eikä kesäkeittiötä pidä väkisin jonnekkin laitella :) Ihanaa viikonloppua <3

   Poista
 3. Ihan huippu kaunis kesäkeittiö ja miten ihanalla paikalla.
  Kaunista torstaita Sari <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi <3. Ihana tuolla on kyllä istua ja katsella maisemia, joihin ei vaan kyllästy koskaan :) Ihanaa viikonloppua <3

   Poista
 4. Tuo maisema kesäkeittiöstä on täyden kympin arvoinen! Siellä on varmasti ihanaa istua ihailemassa auringonlaskuja hyvän ruoan äärellä. Meillä tehtiin kesällä keittiöremppa kotona. Tulehan kurkkimaan lopputulosta blogiini. Aurinkoista loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana ja kutsuva ja mitkä näkymät. <3 Niin ihana pöytäliina ja kaikki. Pus Sari viikkoon. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pus pus ihana Tiia, joskus istutaan yhdessä tuolla ja ihaillaan näkymiä, pohditaan elämän ihmeelliyyksiä, eikö <3

   Poista