Täydellinen synttäribrunssi

Kävipä ihana tuuri, että syntymäpäiväni osui  hellejaksoon ja sain vielä onnekseni kaksi hyvää ystävää kylään mökille. Perheellä oli velvollisuuksia toisaalla, joten muuten olisin viettänyt päivän yksin.

Tunnelma oli täydellinen synttäriaamuna,  lämpötila oli juuri täydellinen järven läheisyydessä, tuulta ei juuri yhtään ja vesi oli samettisen lämmintä.


Aamu-uinnin jälkeen oli ylellistä istahtaa brunssipöytään, johon oli katettu shakshukaa, leipää, juustoja, marjoja sekä kakun sijasta juustokakku lasissa. Lisäksi termoskannullinen kuumaa kahvia ja lasilliset proseccoa, eikä pöydästä tarvinnut hetkeen poistua mihinkään. Korkeintaan vilvoittavalle pulahdukselle joutsenien kanssa. Kaikki tarjottavat olit tietysti, niin kuin aina minun kattauksissa, helppoja ja nopeita valmistaa. Shakshuka on ihan parasta brunssiruokaa ja tämänkin voi valmistaa jo edellisenä iltana. Suosittelen googlaamaan ohjeita ja kokeilemaan, jos ette vielä ole kokeillut. 


Päivä ja iltakin menivät järven tuntumassa kesäkeittiössä. Kuvia kameraan tallentui vain ruuista ja juomista. Mutta joskus vaan täytyy jättää kuvaaminen vähemmälle ja nauttia.

Kesäisenä juoma terassilla oli  tinto de verano, hieman riisuttu versio sangriasta, joka valmistuu myös nopeasti. Tinto de veranoon tulee vain punaviiniä, spriteä tai vastaavaa, hieman sitruunaa ja jäitä. Tämän on jäänyt minulle kesäjuomaksi Espanjasta.

Kaiken herkuttelun lisäksi ohjelmassa oli toki muutakin, esimerkiksi  tervehenkistä ja tyylikästä vesiurheilua, niin kun keski-ikäisillä naisilla kuuluukin.


Ihanaa viikonloppua näiden kuvien kera.

Kamerasta löytyy muuten lisää kuvia kesäkeittiöstämme, joten olkaa kuulolla, jos vaikka kesäkeittiön rakentaminen sattuisi olemaan ajankohtainen.


6 kommenttia

 1. Aivan huikean täydellisen synttäripäivän olet saanut nauttia. Maalla, parhaassa seurassa ja ah mitkä herkut ja sinä jos kukaan nuo brunssit taidat. <3 Yhtä ihanaa tätä viikonloppua Sari. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti <3. Oli taas kyllä vaan niin ihana. Olen jotenkin niin kiitollinen kaikista näistä ihanista hetkistä, jotka saa viettää ystävien kanssa <3. Kivaa viikkoa, toivotaan vähän aurinkoa <3

   Poista
 2. Ihana synttäripäivä sinulla on ollut. Sinä se osaat laittaa kaikkea herkkua tarjolle niin kauniisti.
  Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kitti <3. Kun ei ole mikään kummoinen kokki niin pitää panostaa esillepanoon, jonka osaa paremmin :) Ihanaa viikkoa Outi <3

   Poista
 3. Oi ihana syntymäpäivä ollut sinulla! Upeat tarjoulut myös.
  Leppoisaa sunnutaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu <3. Kyllä noilla muistolla jaksaa ehkä paremmin pitkän sykyn ja pimeät illat :) Ihanaa viikkoa <3

   Poista