Vinkkejä HelsinkiinEdellinen juttu  (täällä) aloitti meidän kaupunkipäivän. Seuraava kohde ei ollut sekään ihan tavallinen, mutta toisaalta yleissivistävä ja paikka, joka kannattaa ainakin kerran käydä katsomassa. Vaikka olen kulkenut siitä useita kertoja ohi, en koskaan ole käynyt siellä. Mutta nyt tuli tämä asia korjattua.Kohde oli siis Hietaniemen hautausmaa. En ole aiemmin tajunnut, miten suunnattoman suuri hautausmaa on.  Ja toisaalta, miten upeat maisemat merelle sieltä  avautuu. Hietaniemen hautausmaa koostuu useista eri alueista ja netistä löytyy myös kartta merkkihenkilöiden hautapaikoista. Sankariaukio, Sankarihauta-alue sekä useat maamme presidenttien haudat kuuluvat ehdottomasti siihen yleissivistävään osastoon. Tunnelma hautausmaalla on vaan jotenkin niin mystisen ihana  ja jos ajatukset olivat sinne haudatuissa ihmisissä, niin se sai pohtimaan myös omaa jälkeään maan päällä.Hietaniemen hautausmaalta näkyy hyvin entisen mielisairaalan eli Lapinlahden sairaala-alueelle ja sinne suunnistimme seuraavaksi. Alue on viehättävän boheemi ja sieltä löytyy ainakin muutama kahvila ja pieni käsityöpuoti sekä herkullista artisaanileipää valmistava Venetsia Ambience. Ostin spelttileivän ja pähkinäleivän. Leivät säilyvät noin viikon leikkauspinta leikkuulaudassa, kuori säilyttää hyvin leivän tuoreuden. Tosin lämmin uunituore spelttileipä oli niin herkullista, että säilyvyyttä ei tarvinnut miettiä. Toisaalta ei ehkä se jokapäiväinen leipä hintansa puolesta, mutta hieman parempaan herkutteluun ehdottomasti suosittelen.
Kesällä Helsingissä on ihana etsiä ruokapaikkoja ja terasseja, joista on merinäköala. Tämän reissun ruokapaikaksi valikoitui Mestaritalli Töölössä. Mestaritalliin liittyy myös kivoja muistoja, koska asuimme aikoinaan lähellä ja kesäisin vierailimme siellä useammin.

Lisäksi vinkkinä muutama muu merinäköalalla varustettu ruokapaikka, joissa viime viikolla kävin syömässä.

HamptonBay sijaitsee Hietalahdessa. Ei kannata antaa rakennustyömaiden säikäyttää, sillä ravintolasta löytyy rauhallinen terassi merelle eikä liikenne häiritse siellä.Story taas sijaitsee Vanhassa Kauppahallissa, josta ei välttämättä osaa hakea terassia ihanalla merinäkymällä.Tämän hetken suosituimmat iltaterassit taitavat sijaita Kanavanrannassa. Sielläkin tuli käytyä viime viikolla. Säiden suosiessa näkymä ja varsinkin auringonlasku on terasseilta kieltämättä upea.

Toivottavasti näistä muutamista paikkavinkeistä oli joillekin iloa, osalle varmaan ihan tuttuja paikkoja.

Tiiviin Helsingissä vietetyn viikon jälkeen olikin aika ihana taas palata mökille, nauttia sateiden ja tuulen jälkeen auringosta ja vaan olla.

Ihanaa loppuviikko <3

Ei kommentteja