Parhaat tuotteet hiusten hyvinvointiin

 

Helein kollageeni ja biotiin saatu

Hiukset ovat itselleni ainainen huolen aihe. Aina ei mene leikkaus eikä värjäys ihan toiveiden mukaan. Hiuksia on liian vähän tai ne ei vaan pysy, niin kuin olet ne aamulla laittanut. Päänahka sekä latvat kuivuvat.

Oma ikävin kokemus hiusten hyvinvoinnin suhteen oli yhtenä kauniina päivänä huomata pelistä katsoessa että hiukset olivat ohentuneet todella paljon.  Tämä havahtuminen tapahtui noin vuosi rakkaan ystävän äkillisen menehtymisen jälkeen. 

Tästä alkoi oma matkani hiusten hyvinvoinnin parantamiseksi.

 Onneksi kampaamon hiusmokat ovat helposti korjattavissa eivätkä todellakaan se pahin huolenaihe maailmassa. Muttta toiveenahan olisi ne kauniit hiukset. Edellinen kampaamokäynti meni hieman pieleen.  Hyvissä ajoin varattu käynti jouduttiin perumaan viime tipassa, mutta varasin kuitenkin samalle ajankohdalle kampaamokäynnin, siis ajan minkä satuin löytämään. Kampaajan näkemys kaksivärivärjäyksestä ei aivan kohdannut oman näkemykseni kanssa ja tuloksena oli keltaiset raidat etuhiuksiin. 

Mietin, että ehkä pysytyn elämään tämän kanssa seuraavaan käyntiin, mutta jossain vaiheessa  se keltaisuus häiritsi silmääni todella paljon. Seuraava varaus luottokampaajalla häämötti viikkojen päästä ja jotain oli keksittävä.

Löysinkin Kicksistä Björn Axén kevytvärin, joka sekoitetaan pesun jälkeen hoitoaineeseen. Värin luvataan kestävän 1- 4 pesua. Käytin vain puolet purkista ajatuksena käyttää toinen puoli myöhemmin. Tulos oli mielestäni hyvä, eli pahin keltainen sävy peittyi hyvin tällä classic brown-sävyllä. Toisen puolen käytti teini.  Mutta toisaalta ainakaan vielä  monen pesukerran jälkeen, en kaipaile  uutta värikäsittelyä.

kevytväri ruskeisiin hiuksiin kicks


Kertomani shokin jälkeisen hiustenlähdön jälkeen olen käyttänyt säännöllisesti ravintolisiä hiusten hyvinvointiin. Käytössäni on aina kollageeni ja nyt sain Heleiniltä testiin kollageenin lisäksi myös biotiini-valmisteen. Näiden lisäksi rakastan kaikkea päänahkaan laitettavia hoitonesteitä, usein ne ovat kosteuttavia. Tällä hetkellä  käytössäni on BTB13-sarjan  Hair Growth Serum sekä Hair Growht oil. Seeruin laitan yöksi ja öljyn laitan usein ennen treeniä, koska sitä ei voi jättää päänahkaan vaan  pestään pois. (Ikäänkuin treenaisin todella säännöllisesti, heh.)

Hyvä biotiinivalmisten

hiusten kasvua lisäävät tuotteet
 Shampoita meidän perheessä kuluu valtavasti. Olen todennut päänahalleni parhaiksi palashampoot, ne todella rauhoittavat eivätkä kuivata päänahkaa. Viimeisin käytössäni ollut on Lushin palashampoo, jota toivon lapsilta joululahjaksi. Lahjani tosin onkin jo käytetty jonkun toisen toimesta...

Mutta aina ei pääse shampoo-ostoksille. Olen todennut erittäin hyväksi Lorealin Elvital Full Resist shampoon ja hoitoaineen. Olen saanut aiemmin tuotteet testiin ja sitä lähtien aina markettireissulla täytän shampoovarastoja näillä tuotteilla. Hiukset tuntuvat oikeasti todella hyväkuntoisilta ja kiiltäviltä näillä tuotteilla.  Full Resist- tuotteet sisältävät vahvistavia ainesosia kuten biotiinia, B5-provitamiinia sekä arginiinia ja tuotteiden sanotaan tekevän hyvää myös päänahalle.
Uskaltaisin nyt sanoa, että hiuksenit ovat aika hyvässä kunnossa näillä kaikilla tekemilläni toimenpiteillä ja tuotteilla. Mutta aika hurjaa toisaalta, miten paljon voi stressi, suru, sairaus tai ruokavalio vaikuttaa juuri hiuksiin niin radikaalisti. Myös koronan yksi sivuoireista on juuri hiustenlähtö.

Nyt vaan odotellaan uutta kampaajakäyntiä ja mietin kuumeisesti, pyydänkö täysin uutta leikkausta, tai ihan lyhyitä hiuksia.  Sitä ennen tyttöni hieman leikkailee latvoja. Hiukseni muuten ovat aika lasimaiset ja liukkaat. Lapsuuden kiharataipumusta löytyy enää vain aavistus tietyillä tuotteilla. Käytänkin usein suoristusrautaa, jotta hiukseni olisivat kiharat ja hieman ilmavammat.

Jos teillä lukijoilla on suositella hyviä hiustuotteita, niin mielellään kuuliisin niistä. Ihanaa viikonloppua ja hyviä hiuspäiviä <3
1 kommentti

  1. Hiuksissa ja päänahassa näkyvät heti stressi, huonosti nukutut yöt ja sairaudetkin. Moni on nyt korona-aikana tuskaillut hiustenlähdön kanssa. Hyvät hiustenhoitotuotteet ja luottokampaaja ovat kyllä meille naisille ihan elintärkeitä - vähän kuin hyvä gynekologi ja hammaslääkäri. Perimämme vaikuttaa paljon hiusten laatuun mutta hoitamalla niitä oikein ja nauttimalla myös sisäisesti oikeita aineita pystymme itsekin vaikuttamaan. Itse olen vuosia popsinut Priorin Extra kapseleita. Olen kärsinyt nyt pakkasilla pitkän tukan sähköisyydestä ja odotan aikaa kun pipon voi jättää pois :D
    Kivaa viikonloppua ♥

    VastaaPoista