Naistenpäivän tunnelmia

Palaan vielä hetkeksi naistenpäivän tunnelmiin ja ajatuksiin. Kuvissa  naistenpäiväni näyttäytyy hempeänä ja ruusuisena, vaikka päivän alkuperäinen tarkoitus ei toki sitä ollutkaan, vaan kansainvälisen naistenpäivän tarkoitus on parantaa naisten ja tyttöjen tasa-arvoa ja oikeuksia. 

 

Nämä alkuperäiset tavoitteet ovat tärkeitä tuoda esille edelleen. Toisaalta itselleni naistenpäivä on se päivä, jolloin kiinnitämme huomiota kannustamiseen, avunantoon ja ystävyyteen naisten kesken.

nudenvärinen mekkoMiten naistenpäivä näkyi meillä kotona, sainko ruusuja ja juhlaillallisen?

Tulin töistä illalla kotiin ja kysyin (hieman hymyillen) missä ruusuni ovat. Tähän mieheni vastasi "täällä teillä on naistenpäivä joka päivä". 

Ja näin se todellakin on ja niin sen pitääkin olla. En sano, etten olisi kukkia  ilolla ottanut vastaan. Mutta osaan ostaa myös itse kukat pöydälle kaunistamaan, minulla on siihen mahdollisuus, mahdollisuus runsaaseen vapaa-aikaan ja omiin harrastuksiini. Illalliset valmistuvat valmiiksi pöytään useina päivinä viikossa. Perheen naisten mielipidettä kuunnellaan, kunnioitetaan ja toteutetaan toiveet.

neonoir

Naisten juhlivat omaa päiväänsä kukin omalla tavallaan ja tuovat esille omia tärkeäksi kokemiaan asioita. Ottavat vastaan suklaarasioita ja ruusuja, hemmottelevat itseään. Tai keskittyvät puhumaan tasa-arvosta ja muista naisten oikeuksista.

 Olkoon sekin meidän naisten oikeus ja mahdollisuus, viettää päiväämme niin kuin itse haluamme.


7 kommenttia

 1. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että kukat eivät ole pois keneltäkään naistenpäivänä ja jos olisin niitä saanut, olisin iloinnut vaikka kuten kirjoittelinkin, niin pystyn ostamaan kukat ihan itse.

  Ihania hempeitä kuvia ja juuri näin ja Heli myös hyvin kiteytti, että eilen moni pienyrittäjä/kukkakauppias taatusti ilahtui, jos kukkia joku kävi ostamassa.

  Miehesi on oikeassa, joka päivä on naistenpäivä vaikka ei taida vieläkään se meidän euro olla ihan tasan sama kuin miehillä, mutta sinne suuntaan ollaan varmasti menossa, eli voisin kuvitella, asiasta en tiedä, että palkkaero on vanhoja jäänteitä.

  Ja itse kirjoitin, että meitä vielä tytötellään, mutta kyllä poikiakin pojutellaan esim. miehisillä aloilla. Lisäksi kirjoitin, että nainen ei voi voittaa, jos on uraäiti on itsekäs, jos on kotiäiti on outo lusmu jne. Mutta toisaalta paljon on vielä tekemistä miesten oikeuksien kanssa isyyden tasa-arvon suhteen vaikka parempaan suuntaan ovat menossa. Mutta eilen oli naistenpäivä eli silloin on hyvä jutella naisten oikeuksista ja miesten oikeuksista voidaan jutella taas sitten miestenpäivänä. Ehkä jonain päivänä tulee päivä, ettei kumpaakaan päivää enää tarvita.

  Aivan ihana asu ja kuvat ja sydämellistä tiistain jatkoa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Tiia <3 Kyllä olisin itsekin ilahtunut kukista, kukapa ei ja kukkien ostaminen tähän aikaan on hyvä tuki kukkakauppiaille. Minä taidan tosin pistää puolet palkastani aina kukkakauppiaille :) Naisten oikeuksia on hyvä ottaa esille, vaikka oma panos ei kummoiselta tuntuisikaan ja työsarkaa riittänee ikuisesti mutta siinä sivussa myös nauttia kaikesta mitä naiseus meille antaa <3. Ihnaa loppuviikkoa ihana sinä <3

   Poista
 2. Niin asiaa kirjoitit. Samahan se täällä meilläkin on, että aina on naistenpäivä ja on kyllä ihanaa, että näin on! Minusta se, että pauhaa tasa-arvosta ja yleensäkin naisten oikeuksista tai niiden puutteesta, ei poista sitä tosiasiaa, että kukat on ihania :)
  Minä sain ruusukimpun ja olin kyllä yllättynyt, koska minun mieheni ei yleensä kukkia ostele.
  Ihanaa loppuviikkoa sinulle Sari <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Outi ja olit kyllä ruususi ansainnut. Naistenpäivänä on tosiaankin hyvä toisaalta tiedostaa, kuinka hyvässä asemassa itse on naisena <3. Eikä poista naisten oikeuksista puhumisen tärkeyttä. Ihanaa viikonloppua <3

   Poista
 3. Ihana naistenpäiväpostaus! Minä ostin itse naistenpäivätulppaanini ja se oli mielestäni aivan ok. Naistenpäivällä on tärkeä tehtävä naisten ja tyttöjen oikeukseien puolustamisessa. Ja hyvä niistä oikeuksista on jutella, toivottavasti useamminkin kuin kerran vuodessa.
  Näytät muuten niin ihanan naiselliselta vaaleanpunaisissasi.
  Mukavaa loppuviikkoa, Sari <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Tulla <3 No todellakin on myös ok ostaa itse kukat. On tärkeää, että on kansainvälinen naistenpäivä ja tärkeitä asioita tuodaan esille, kumpa se vaan olisikin riittävästi. Ihanaa viikonloppua ihana nainen <3

   Poista
 4. Naistenpäivä tuli ja meni - meillä ei sitä juuri vietetä ja syy on se, että "eihän ole miestenpäivääkään" haha!
  Noi puuterinväriset asut on niin ihania ja toi kimonoasu on aivan superihana! Löytö!
  Ihanaa sunnuntai-iltaa sulle <3

  VastaaPoista