Mökin ihana syystunnelma

 

Olen aiemmin mieltänyt mökin syksyn tunnelman jotenkin haikeaksi ja hivenen kalseaksi. Kun lopetetaan kesäkausi ja laitetaan mökki talvikuntoon, sanotaan mökille heipat. Mutta nyt tunnelma tuntuikin ihan toiselle, valoisalle, upealle ja vähän mystiselle.

Olimme ystävän kanssa miettineet suppailuviikonloppua mökille jo pitkään. Emme kuitenkaan onnistuneet järjestämään sitä kesän aikana. Mutta mietimme, että suppailua voi toki harrastaa syksylläkin ja niin päätimme viettä viikonlopun mökillä. 

Suppailu ei sitten onnistunutkaan, koska koko viikonlopun oli todella tuulista. Mutta muuten tunnelma oli aivan ihana. En ole aiemmin huomioinut, miten syysaurinko valaisee sisällä vielä enemmän kun kesällä, aurinko paistaa matalalla eikä puiden lehdet ole säteiden tiellä. Tämän valoisuuden lisäksi auringonlaskun sävyt olivat todella upeat ja sen jälkeen saapui tunnelmallinen pimeys, jonka kruunasi upea kuutamo. Järvi näyttäytyi sisältä ikkunasta katsottuna erilaiselta, se ikäänkuin tuli lähemmäksi ja näkymä kuunsiltoineen oli todella upea ja hieman mystinen.

Saunominen ja uiminen olivat tietysti mökkiviikonlopun yksi tärkeimmistä tapahtumista. Ja se, että sai laittaa takan päälle ja nauttia siitä tunnelmasta. Varaavaa tulikivitakkaa emme yleensä käytä kesällä, koska se lämmittää mökin aivan liian lämpimäksi. Mutta nyt syksyllä se oli täydellinen lämmön lähde eikä ilmalämpöpumppua tarvittu ollenkaan lämmittämiseen.

Viikonlopun ohjelmaksi siis riitti hyvin pieni ulkoilu ja haravoiminen, saunan ja takan lämmittäminen, uinti, herkullinen ruoka ja syysfiilistely villasukat jalassa.kesämökki

sauna

syksy


syksysauna

 
 
juustotarjotin


Yhdyn täysin ystäväni sanoihin, kyllä se maailma makaa vaan ihan eri tavalla näin syksyllä.

Ihanaa uutta viikkoa <3

3 kommenttia

 1. Ymmärrän haikeuden syksyn tullen, mutta näen myös sen kauneuden mitä tuolla mökkimaisemissa on. Ihana mökkireissu teillä ollut <3
  Kaunista viikkoa sinulle Sari <3

  VastaaPoista
 2. Sykähdyttävän kaunista tuulesta huolimatta, tai ehkä juuri siksi. Järven pinta on hieno valon välkehtiessä pinnalla. Ystävän kanssa touhuilu on ihan parasta :)

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana syksyinen tunnelma! Ja niin kauniisti kuvattu, että syksyyn rakastuu hetkeksi. On toki tulossa vuoden pimein aika, mutta on Halloween, on joulu ja sitten voi jo odottaa kevättä :)

  Valoisaa syksyn jatkoa sinulle!

  VastaaPoista