Vinkki kaupunkilomalle

 

Monet varmasti suunnittelevat jo matkoja pitkän tauon jälkeen. Minulla ainakin on suunnitelmia vaikka muille jakaa. Ihana vaihtoehto esimerkiksi  pitkälle viikonlopulle  tai pidemmällekin matkalle on Espanjan Alicante. Kävimme taas fiilistelemässä Alicanten ihania kujia, rakennuksia ja ravintoloita viimeisen Torreviejan reissun aikana.

 Alicanten hyviä puolia on ehdottomasti ilmasto ja lyhyt lentomatka. Olen ollut usein samoilla seuduilla tammikuussa ja aurinkoisina päivinä ilman on leppoisan lämmin ja sopii täydellisesti kaupunkilomalle. Yleensä aurinkoisia päiviä riittää, mutta eihän sitä voi koskaan sanoa varmaksi. Lentomatka on hieman reilu neljä tuntia ja lentokenttä sijaitsee todella lähellä. Vaikka  Alicante on suhteellisen suuri kaupunki, on kaikki kuitenkin sopivasti kävelymatkan päässä ja lähellä, joten kaupunki on helppo ottaa haltuun lyhyelläkin vierailulla. Myös rantaviivaa riittää runsaasti aivan vanhankaupungin vieressä. Tätä tietysti voi hyödyntää, jos matkustusajankohta ei ajoitu ihan keskitalvelle. Mutta toisaalta kävely merenrantaa pitkin myös ilman uimista on niin ihanaa. 

Tällä kertaa emme kivunneet ihan perille asti Alicanten yhteen suosituimmista nähtävyyksistä eli Santa Barbaran linnakkeeseen, vaan kiipesimme  noin puoliväliin pitkin viehättäviä portaita, jotka lähtevät vanhastakaupngista. Matkalla ylös on monia levähdyspaikkoja ja tietysti upeat maisemat jo puolivälissäkin linnaketta. Tietysti itse linnake on myös elämys, jonne pääsee myös hissillä, jos rapputreeni ei innosta. 


vinkki espanjaan

vinkki viikonloppumatkalle


espanja

espanja

Alicante vanha kaupunki

Espanjavalkoinen pellavamekko


seafoodIhania ravintoloita ja kahviloita on runsaasti ja varmasti jokaiseen makuun. Tällä päivän reissullla ehdimmekin testata kolmea eri ravintolaa, söimme reilut tapas-annokset, välillä hieman sangriaa toisessa ravintolassa ja  lopuksi vielä kahvia ja viineriä todella viehättävässä kahvilassa.

Alicante on vaan ihana. Torreviejassa, jossa meidän asunto sijaitsee ei ole vanhaa kaupunkia, koska se on ollut aikoinaan pieni kalastajakylä. Pidempiaikaiseen asumiseen se on meille juuri sopiva, vaikka välillä kaipaankin näitä ihania vanhoja rakennuksia ja tunnelmaa.  Mutta  toisaalta  lähellä on monia viehättäviä kaupunkeja, joihin pääsee piipahtamaan nopeastikin ja Alicante on niistä yksi.

Meidän omaan asuntoon on talvella hieman pidempiaikainen varaus. Joten nyt tietysti ystävän kanssa saimme siis tämän ihanan idean tulla vaan Alicanteen pidennetylle viikonlopulle. Vuokraisimme  ihanan Airbnb-asunnon läheltä vanhaa kaupunkia ja nauttisimme runsaasta kahvila- ja ravintolatarjonnasta, ihanasta miljööstä, väreistä ja leppoisasta ilmastosta. Joten ehkä talven aikana voin kertoa taas lisää tästä viehättävästä kaupungista. 


 Lisää kuvia Alicantesta löytyy blogistani täältä.

3 kommenttia

 1. Kuin kauneimpia postikortteja kaikki! Kyllä nämä kuvat nostattaa matkakuumetta. Oikein ihanaa viikkoa Sari ja kiva nähdä tällä viikolla. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, Alicante on niin kaunis ja kuvattavaa riittää. Ihanaa nähdä taas ja paljon kivoja juttuja meillä, ihanaa piristystä syksyyn <3

   Poista
 2. Ihania inspiroivia lomakuvia! Itse olen ollut viimeksi reissussa tasan kaksi vuotta sitten, joten matkakuume on kova! Haaveissa olisi joku pidennetty viikonloppu vielä syksyn aikana ja kunnon mässy aurinkoloma pimeimpään kaamosaikaan. Ensin pitäisi vain uusia passi pikimmiten - aivan kuiten 500k muunkin suomalaisen! :D

  VastaaPoista