Syksyä keittiössä ja ruokavinkkejä

 

Syksy näkyy kattauksissa ja hieman myöskin ruuanlaitossa. Muutamamia viikkoja sitten nautimme viimeiset ateriat lasiterassilla lämpölampun alla. Nyt olemme jo luvuttaneet terassin suhteen ja sieltä on myös  siirretty osa tavaroista sisälle keittiöön talvehtimaan. 

 Sain aiemmin testiin ja maisteluun Kariniemen ja HK:n uutuuksia ja ajattelin jakaa niistä muutaman tänne. Hyväksi havaituista resepeistä ja tuotteista on aina kiva kuulla ja kokeilla. 

Terassille katettu ateria oli rapeaa kananpoikaa, aasialainen coleslaw sekä gochujangmajoneesia.

lasiterassi syksyllä










Tässä vielä ohje tähän superhelppoon ja kivaan ateriaan:

1 pkt Kariniemen Kananpojan fileepala crispy

Aasialainen coleslaw:

2 porkkanaa
200 g varhais- tai suippokaalia
3 kevätsipulin vartta
1 ruukku korianteria
1 punainen chili

Soija-dressing:

½ dl ponzua (Kikkoman)
3 rkl sweet chili -kastiketta
½ sitruunan mehu
2 rkl miriniä

Gochujang-majoneesi:

1 dl majoneesia, esim. Hellmann's Real
1 rkl gochujang-chilitahnaa
1 rkl sweet chili -kastiketta

Viimeistelyyn:

paahdettuja seesaminsiemeniä


Sekoita gochujang-majoneesin ainekset keskenään ja anna maustua hetki.

Leikkaa porkkana ja kaali ohuiksi tikuiksi. Viipaloi chili ja kevätsipuli. Laita vihannekset sekoituskulhoon.

Sekoita dressingin ainekset keskenään ja kaada seos vihannesten joukkoon. Sekoita. Viimeistele salaatti silputulla korianterilla ja paahdetuilla seesaminsiemenillä.

Paista rapeita fileepaloja pannulla rypsiöljyssä noin 6 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita, rapeita ja kypsiä. Voit kypsentää fileepaloja myös air fryerissä 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Resepti on siis otettu Karinimen sivuilta, josta löytyy muitakin kivoja ohjeita, niihin pääset täältä. 

Tuon gochujang-chilitahnan kanssa kannattaa olla varovainen, ellei halua todella tulista majoneesia. 

Toinen uutuus on HK:n uunivalmiit liharuuat eli Perinteinen Härkäruukku ja Mausteinen Possuruukku. Nämä ovat jääneet meille ihan jokaviikkoiseksi ruuaksi. Ruuat on pakattu uuninkestävään kartonkirasiaan, joten tiskiäkään ei näistä  kerry. Ruukkuja voi vielä hieman itse tuunata esimerkiksi lisäämällä loppuvaiheessa kermaa. Täydellistä ja helppoa arkiruokaa, joka valmistuu noin tunnissa. Ja omassa astiassa valmistaminen ja tarjoilu todellakin helpottaa arkena. Nämä  sopivat tietysti myös viikonloppuun ja silloin ainakin itse laitan mielelläni ruuan tarjolle jostain hieman tyylikkäämästä astiasta.


Näiden lisäksi juuri nyt pöydästä löytyy runsaasti punajuuriruokia, uunissa paahdetut punajuuret on minun suurta herkkua ja voisin napsia niitä vaan koko päivän.

 Lasiterassilta sisälle keittiöön siirretyt ovat rottinkisohva ja sitruunapuu. Sitruunapuun sitruunat alkavat vihdoin olla kypsiä, olin jo hieman luovuttanut niiden suhteen. Sitruunapuu saa hetken olla sisällä, kunnes laitan sen talveksi pikkumökkiin hieman viileämpään ja valoisaan paikkaan, jossa se toivottavasti viihtyy ja alkaa kukkia. Hämmästyttävän hyvin olen saaanutkin sen kasvamaan kesän aikana.



sitruunapuu

Toivottavasti ruokavinkeistä oli  teille iloa. Ihanaa loppuviikkoa <3

2 kommenttia

  1. Aah näyttää ja kuulostaa niin hyvältä ja superupeat kuvat taasen. <3 Muiskuja loppuviikkoon Sari. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voih ja kiitos taas ihana Tiia ja herkullista viikonloppua sinulle <3

      Poista